Miere
Parfumul de rășină de brad este imediat vizibil, alături de arome care aduc aminte de bomboanele copilariei, coajă de citrice confiate și note exotice de afumat. Moderat dulce la gust, cu note marcante de malț și caramel. O urmă clară de senzații animale și orz prăjit. Accente caracteristice de verde petrol. Poate avea note de alge verzi si microciuperci care traiesc pe copacii din care provine.
*cristalizează foarte lent
Acompaniamente
Servită pe untură și mezeluri grase. Delicios pur și simplu pe o felie de pâine neagră și unt proaspăt.
în bucătărie
Dizolvată in suc de lamaie pentru salate de fructe de pădure sau emulsionată cu ulei de masline extravirgin pentru glazura pieptului de rata.
Despre planta
Bradul alb (abies alba) și molidul (picea abies) sunt ambele plante veșnic verzi, înalte, cu frunze în formă de ac, tipice pădurilor de munte. Florile lor sunt discrete și nu produc nectar, dar pot genera miere monoflorală din rășina lor.