Miere
Aromă de salcâm și flori albe de primăvară, cu note de migdale și vanilie. Pentru papile este dulce și mătăsoasă, iar finalul său confirmă întreaga gamă de diferite senzații olfactive, dezvăluind o notă proaspătă de migdale dulci. Cu siguranță cea mai bogată în fructoză, cea mai dulce și mai higroscopică dintre sortimentele de miere.
Acompaniamente
brânzeturi de capră, pecorino și brânzeturi albastre.
In bucătărie
Folosită în confierea fructelor și legumelor, sau pentru a le conserva în miere. Mereu lichidă si usor solubilă, este ideală si pentru salatele de fructe, unde limitează oxidarea, bună si ca glazură la tartele cu fructe si prajiturile cu fructe in general. Adăugat în sosul de roșii, ii intareste aroma în timp ce ii tonifică aciditatea.
Despre plantă
Originari din America de Nord, acești copaci pot atinge o înălțime de 20 m. Coronamentul lor este dens, cu frunze compuse în mod înnăscut, cu foliole al căror număr variază de la 11 la 21. Florile albe produc păstăi care conțin boabe. Deși planta în sine este toxică, florile ei sunt comestibile.