Miere
Arhetipuri ale complexității și multiplicității mierii, mierea de flori sălbatice este produsul unei combinații infinite de nectaruri, ale căror culori, mirosuri și arome sunt ca niște instantanee ale habitatelor din care provin. Auriu, chihlimbar, cu reflexe verzi, aramii si rosii, fructat, floral, mentolat, tanic, caramelizat, vanilie, amar, balsamic, astringent, sarat, fenolic, maltat, planta, lemn dulce, lichid sau cremos si fin. Denumirea de floare sălbatică este adesea însoțită de o indicație geografică, caracteristică fiecărei zone apicole.
Acompaniamente
Brânzeturile proaspete cu o textură moale sunt cea mai bună potrivire. Folosit pentru a adauga un plus de savoare fructelor sau stropita pe înghețată și panna cotta.
în bucătărie
Versatilitatea sa o face potrivita pentru o mare varietate de utilizări, de la sosuri la marinate până la gătitul cărnii sau peștelui sau ca îndulcitor natural în lapte, ceai și infuzii.
Despre plante
Fabaceae, asteraceae, rosaceae, brassicaceae, boraginaceae, umbelliferae, leguminozae... Numeroasele specii de plante prezente în Romania, peste 6.000 în total, reprezintă mai mult de jumătate din speciile din Europa și oferă mieri caracterizate prin flora de câmpie, deal, munți și ciclul nesfârșit al anotimpului. O relație simbiotică leagă florile și albinele, florile celebrează albinele și fiecare există exclusiv pentru cealaltă.